Samen goed Scheiden dat is echtscheiding en mediation Venray door mediator / advocaat mediator aan de Leunseweg te Venray:

Samen in goed overleg scheiden kan ook bij ons kantoor te Venray en leidt tot een overlegscheiding. Hierbij kan snel en in goed onderling overleg een echtscheiding bereikt worden die ook nog eens kostengunstig is volgens het zogenaamde "Pro Deo" model van gefinancierde rechtsbijstand. Tevens kan op die manier bijzondere aandacht gegeven worden aan de positie en problemen die kinderen kunnen ervaren door hun kwetsbare positie in het echtscheidingsproces. Bel daarom met 0478 - 521070.

Samen scheiden door Mediator Venray:

Samen scheiden te Venray door samen een echtscheidingsadvocaat te nemen en in onderling overleg is bij ons kantoor, Julicher & Meijer Advocaten te Venray, mogelijk. Hierbij komt men door een mediator en via mediation tot een gemeenschappelijk verzoek tot echtscheiding of tot afspraken over de andere onderwerpen die verband houden met het - samen- scheiden. Zo kan men met de mediator afspraken maken over de verdeling van de eigendommen, de omgangsregeling met de kinderen, het te betalen bedrag aan (kinder)alimentatie, of het gebruik van de woning.

Voordelen samen scheiden /mediation / kosten mediation Venray:

De mediator legt de puzzelstukjes op hun plek.

De mediator legt de puzzelstukjes op hun plek.

- snelheid: de doorlooptijd is vaker korter omdat men in goed overleg afspraken kan maken;
- lagere kosten: Doordat de doorloopsnelheid kort is kan sneller tot overeenstemming gekomen worden en kan men sneller scheiden. Dit drukt de kosten in betalende zaken. Kostenbeperking slechts bij advocaten: Advocaten als mediator Venray kunnen voor een of beide echtgenoten toevoegingen (subsidie) aanvragen waardoor de kosten in het gunstigste geval rond de EURO 670,-- (inclusief griffierecht) uitkomen. In betalende zaken hebben wij wel eens gezamenlijk verzoek echtscheidingen vanaf EURO 800,-- exclusief BTW geregeld, uiteraard inclusief convenant en ouderschapsplan. De goede medewerking van de echtgenoten is hierbij natuurlijk wel nodig. Als een van de partners voor een toevoeging in aanmerking komt, dan wordt voor de andere partner slechts de helft van de uren geteld.

Samenvattend: voordelen van samen scheiden via een mediator van ons advocatenkantoor te Venray:
- de kosten zijn vaak zelfs vele malen lager dan bij de echtscheidingsmediators die overal ontstaan.
- een vechtscheiding wordt voorkomen.
- in overleg zijn goede afspraken te maken ook met betrekking tot de kinderen.

Ieder een eigen advocaat = automatisch vechtscheiding?

Nee, een goede advocaat probeert bij elke echtscheiding een vechtscheiding te voorkomen door in overleg te gaan (soms ook via een viergesprek) met de advocaat van de wederpartij.

De meest optimale oplossing:

De mediator is een persoon die door middel van gesprekken een zo optimaal mogelijke oplossing probeert te vinden voor de problemen rond een scheiding of beëindiging samenwoning. Bij echtscheidingsmediation probeert de mediator bijvoorbeeld door overleg tussen partijen de beste omgangsregeling, een eerlijke alimentatie, het gebruik van de woning met de daarbij behorende kosten (zolang die nog niet verkocht is) en de scheiding van de gemeenschappelijke boedel te regelen. De mediator zal proberen partijen tot elkaar te brengen om zo sneller en beter zaken te kunnen regelen. Niet alleen snelheid is een voordeel, van mediation. Alles kan immers in één verzoekschrift aan de rechter worden voorgelegd. Net zo belangrijk is het, dat op die wijze een langdurige strijd voor de rechter, en daarmee een vechtscheiding, wordt voorkomen. Bovendien komt er een oplossing uit waarin partijen zich kunnen vinden en dat is met een rechterlijke uitspraak niet altijd zo.

Wij kunnen u helpen met een mediationtraject en het tot stand komen van een gemeenschappelijk verzoek door een advocaat mediator te Venray waardoor de kwaliteit gewaarborgd is. Neem daartoe contact met ons op, op telefoonnummer 0478 - 521070.

Waarom geen andere mediator dan een advocaat als mediator:

Letterlijk iedereen kan zich mediator noemen, en dat doen ze dan ook. Veel mediators hebben geen scholing op het gebied van echtscheiding, geen kennis van zaken en hebben soms de vreemdste zaken gedaan in hun carrière. Advocaten zijn bij uitstek degenen die al sinds jaar en dag de echtscheidingen regelen. U laat toch ook niet u tanden trekken door een loodgieter alleen maar omdat hij goedkoop is en zegt dat hij een tang kan hanteren?

Lagere kosten bij mediation door een niet advocaatmediator?

Nee, deze mediators zeggen dat hun uurtarief lager ligt dan die van een advocaat en suggereren dat ook hun kosten lager liggen.  Zij werken met (hoge) vaste bedragen en extra kosten voor basiswerkzaamheden plus moeten nog een advocaat inschakelen. Werkelijkheid is dat daardoor hun uiteindelijke rekeningen vaak vele malen hoger liggen dan die van een advocaat. Onze advocaat mediator te Venray kan bovendien met toevoegingen (subsidie) al een echtscheiding via mediation doen van rond de EURO 670,-- (inclusief griffierecht). In betalende zaken hebben wij wel eens echtscheidingen te Venray op gezamenlijk verzoek geregeld vanaf EURO 800,-- exclusief BTW, uiteraard inclusief convenant en ouderschapsplan waarvoor u bij een andere mediator extra betaalt.

Wie betaalt u allemaal bij een willekeurige mediator:

Vergeet vervolgens niet dat u niet alleen de kosten van de mediator voldoet, maar vaak ook de organisatie waarbij die aangesloten is/de website waar u zich heeft ingeschreven. Uiteindelijk voldoet u ook nog eens een advocaat die de stukken indient. Vaak is het zelfs zo dat wij korte tijd nadat een echtscheiding is gerealiseerd door een mediator, zaken opnieuw dienen op te pakken. Meestal betreft dit dan het opnieuw vaststellen van alimentatie en omgangskwesties aangezien die niet goed berekend of doordacht zijn. Het gevolg is uiteindelijk dubbele kosten.

Ons advies:

Laat u goed adviseren als de kosten een uitgangspunt is bij uw overweging bij een gezamenlijke echtscheiding en neem dan contact op met ons kantoor en met de advocaat mediator van ons kantoor te 5802 CH Venray aan de Leunseweg 6a, via ons telefoonnummer: 0478 - 52 10 70 of via het onderstaande contactformulier.

Neem contact met ons op:

Naam:

Email:

Onderwerp:

Telefoonnummer

Bericht: