Overlegscheiden = Samen scheiden door deskundig advocaat-mediator. Echtscheiding mediation Venray bij Julicher & Meijer Advocaten. 

Kostengunstige mediation te Venray leidt tot een overlegscheiding. Hierbij kan snel en in goed onderling overleg een echtscheiding bereikt worden. Tevens kan op die manier bijzondere aandacht gegeven worden aan de positie en problemen die kinderen kunnen ervaren door hun kwetsbare positie in het echtscheidingsproces.

Echtscheiding mediation Venray tel. 0478 - 52 10 70:

Samen scheiden te Venray waarbij beide één advocaat / mediator nemen voor de echtscheiding en dus in goed onderling overleg, is bij ons kantoor, Julicher en Meijer Advocaten te Venray, mogelijk. Hierbij komt men via mediation samen tot een verzoek tot echtscheiding of tot afspraken over de andere onderwerpen die verband houden met het in overleg samen scheiden. Zo kan men zelf afspraken maken over de verdeling van de eigendommen, de omgangsregeling met de kinderen, het te betalen bedrag aan (kinder)alimentatie, of het gebruik van de woning te Venray.

De mediator legt de puzzelstukjes op hun plek.

De mediator legt de puzzelstukjes op hun plek.

Voordelen zijn:
- snelheid: de doorlooptijd is vaker korter omdat men in goed overleg afspraken kan maken;
- lagere kosten: Doordat de doorloopsnelheid kort is en men snel ot overeenstemming kan komen, worden de kosten in betalende zaken lager. Een verdere kostenbeperking is dat advocaten toevoegingen (subsidie) kunnen aanvragen waardoor de kosten in het gunstigste geval rond de EURO 670,-- (inclusief griffierecht) uitkomen. In betalende zaken hebben wij wel eens gezamenlijk verzoek echtscheidingen vanaf EURO 800,-- exclusief BTW geregeld, uiteraard met convenant en ouderschapsplan. De goede medewerking van de echtgenoten is hierbij natuurlijk wel van belang.

Samenvattend: voordelen van samen scheiden oftewel overlegscheiden via een advocaat mediator te Venray:
- de kosten zijn vaak zelfs vele malen lager dan bij de echtscheidingsmediators die overal ontstaan en vaak geen tot weinig juridische kennis hebben noch opleidingen zoals advocaten genoten hebben.
- een vechtscheiding wordt voorkomen maar je komt tot een overlegscheiding.
- in overleg zijn goede afspraken te maken ook met betrekking tot de kinderen.

Ieder een eigen advocaat = automatisch vechtscheiding?

Nee, een goede advocaat probeert bij elke echtscheiding een vechtscheiding te voorkomen door in overleg te gaan (soms ook via een viergesprek) met de advocaat van de wederpartij.

De meest optimale oplossing voor mediation in Venray:

De mediator is een persoon die door middel van gesprekken een zo optimaal mogelijke oplossing probeert te vinden voor de problemen rond een scheiding of beëindiging samenwoning. Bij mediation bij echtscheidingen probeert de mediator door overleg tussen partijen de beste omgangsregeling, een eerlijke alimentatie, het gebruik van de woning te Venray met de daarbij behorende kosten (zolang die nog niet verkocht is) en de scheiding van de gemeenschappelijke boedel te regelen. Via mediation probeert de mediator partijen tot elkaar te brengen om zo sneller en beter zaken te kunnen regelen. Niet alleen snelheid is een voordeel, van mediation. Alles kan immers in één verzoekschrift aan de rechter worden voorgelegd. Net zo belangrijk is het, dat via mediation een langdurige strijd voor de rechter en daarmee een vechtscheiding, wordt voorkomen. Bovendien komt er een oplossing uit waarin partijen zich kunnen vinden en dat is met een rechterlijke uitspraak niet altijd zo aangezien daarbij in beginsel één partij gelijk krijgt.

Wij kunnen u helpen bij de mediation door samen met u een mediationtraject in te gaan en zo door mediation een gemeenschappelijk verzoek tot echtscheiding op te stellen. Neem daartoe contact met ons op, op telefoonnummer 0478 - 521070 te Venray.

Waarom mediation via een advocaat als mediator:

U wil kwaliteit, deskundigheid en snelheid. Die vind u slechts bij een advocaat. Advocaten zijn bij uitstek degenen die al sinds jaar en dag de echtscheidingen regelen. Letterlijk iedereen kan zich namelijk mediator noemen en een mediation verrichten, en dat doen ze dan ook. Veel mediators hebben geen scholing op het gebied van echtscheiding, geen kennis van zaken en hebben soms de vreemdste zaken gedaan in hun carrière. U laat toch ook niet uw tanden trekken door een loodgieter alleen maar omdat hij goedkoop is en zegt dat hij een tang kan hanteren?

Lagere kosten bij mediation door een niet advocaat mediator?

Nee, deze mediators zeggen dat hun uurtarief bij mediation lager ligt dan die van een advocaat en suggereren daarmee dat ook hun kosten lager liggen. Zij werken echter met vaste (hoge) bedragen en extra kosten voor basiswerkzaamheden plus moeten nog een advocaat inschakelen om het verzoek tot echtscheiding in te dienen. Werkelijkheid is dat hun uiteindelijke rekeningen voor mediation / overlegscheidingen vaak vele malen hoger liggen dan die van een advocaat die de mediation doet. Een advocaat kan bovendien met een toevoegingen (subsidie) al een echtscheiding via mediation doen van rond de EURO 670,-- (inclusief griffierecht). In betalende zaken hebben wij bij ons kantoor te Venray wel eens echtscheidingen via mediation geregeld vanaf EURO 800,--  exclusief BTW, uiteraard inclusief convenant en ouderschapsplan.
Denk er ook aan dat het vaak zo is dat 1 echtgenoot voor een toevoeging in aanmerking komt en de ander (betalende) dan slechts de helft van de tijd hoeft te betalen.

Wie betaalt u allemaal bij een willekeurige mediator?

Vergeet vervolgens niet dat u niet alleen de mediator betaalt, vaak ook de organisatie waarbij die aangesloten is/de mediation website waar u zich heeft ingeschreven, maar uiteindelijk ook nog eens een advocaat die de stukken indient die via mediation zijn opgemaakt. Vaak is het zelfs zo dat wij korte tijd nadat een echtscheiding is gerealiseerd door een willekeurige mediator, zaken opnieuw dienen op te pakken. Meestal betreft dit dan het opnieuw vaststellen van alimentatie en omgangskwesties aangezien die niet goed berekend of doordacht zijn. Het gevolg is uiteindelijk dubbele kosten. Deze zou u niet gehad hebben indien een advocaat de mediation had verricht.

Ons advies bij mediation is:

Laat u goed adviseren als de kosten een uitgangspunt is bij uw overweging bij een gezamenlijke echtscheiding via mediation en neem dan contact met ons kantoor (gelegen te Venray aan de Leunseweg 6a) op, via ons telefoonnummer: 0478 - 52 10 70 of via het onderstaande contactformulier. Wij verrichten niet alleen echtscheidingsmediations in Venray maar tevens in BoxmeerDeurne, en Horst aan de Maas

Neem contact met ons op:

Naam:

Email:

Onderwerp:

Telefoonnummer

Bericht: